Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ζεί ανάμεσα μας

Κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν το νέο περιοδικό του Σωματείου μας "ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ"
Διαδώστε και ενισχύστε την προσπάθεια του σωματείου!
Ακολουθεί το editorial:

κακέκτυπο
περιοδική έκδοση του Σωματείου Υπαλλήλών Βιβλίου & Χάρτου νομού Θεσσαλονίκης
τεύχος δεύτερο, Δεκέμβρης 2009

Να ‘μαστε πάλι εδώ
Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τον Ιανουάριο του 2006, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας, από τότε έχουν αλλάξει πολλά που αφορούν το σωματείο μας, αλλά και πολλά που αφορούν τη ζωή μας, τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας έχουν μείνει ίδια ή έχουν αλλάξει ελάχιστα, άλλες φορές προς το καλύτερο, τις περισσότερες φορές όμως προς το χειρότερο. Συνάδελφοι έχουν φύγει από το χώρο του βιβλίου, συναγωνιστές «χάθηκαν» ή βρήκαν τη θέση τους σε άλλα σωματεία, συλλόγους που αφορούν το αντικείμενο της καινούργιας τους δουλειάς, ήρθαν όμως νέοι στο χώρο του βιβλίου και κάποιοι εντάχθηκαν στο σωματείο μας.
Το ασφαλιστικό, οι αντεργατικοί νόμοι που αφορούν το εργασιακό μας περιβάλλον, οι μισθοί, το κλίμα στους χώρους δουλειάς είναι γενικά το σκηνικό που κάνει την ύπαρξη του σωματείου μας κάτι περισσότερο από αναγκαία.
Το έντυπο αυτό φιλοδοξεί να εκφράσει τις θέσεις, τις αγωνίες, τις απόψεις του σωματείου μας συνολικά αλλά και του καθένα μας ξεχωριστά. Θέση σ’ αυτό το έντυπο έχει ότι αφορά τη δουλειά μας, την ίδια μας την ζωή, δεν αποκλείουμε καμιά φωνή, καμιά άποψη, καμιά πληροφορία που αφορά τη δράση του σωματείου μας. Αποκλείουμε από τις στήλες του εντύπου μας ότι υπερασπίζεται τις ισχύουσες εργασιακές σχέσεις, την εργοδοσία, τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις που αναμασούν και πολλές φορές προβάλουν καλυμμένα ή και απροκάλυπτα τα ΜΜΕ.
Η εφημερίδα αυτή απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο είτε είναι μέλος του σωματείου είτε όχι, τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς είναι λίγο πολύ γνωστά σ' όλους μας, όποιος συνάδελφος θέλει να πει κάτι που αφορά τη δουλειά, θέλει να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη λειτουργία του σωματείου, να πει την άποψη του για θέματα που τον αφορούν και μας αφορούν, έχει θέση στο έντυπο. Δημιουργικές και καλλιτεχνικές προτάσεις, προβληματισμοί, σχόλια, παρατηρήσεις είναι επίσης ευπρόσδεκτα.
Το ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ δεν ανήκει στο Δ.Σ. ούτε στο σωματείο, ανήκει σ’ όλους μας που δουλεύουμε στον συγκεκριμένο χώρο, μπορεί και πρέπει να γίνει βήμα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου